10 tips voor beginnende heksen

Een heks zijn kan angstaanjagend overkomen. En soms weet je niet waar je moet starten. Daarom is het fijn om een gids te hebben met wat je allemaal kan doen als heks. Daarom hebben wij 10 tips voor beginnende heksen om jou te helpen met je reis.

 

1 Leer over de geschiedenis van hekserij

Een heks zijn is meer dan wat spreuken doen en alles krijgen wat je wilt. Het is een levensstijl waar je dagelijks mee te maken hebt. Hierbij horen ook de eeuwen van heksen die voor jou kwamen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe zij leefden en wanneer hekserij ontstond. Natuurlijk is deze geschiedenis immens groot, dus begin met iets wat jij interessant vindt. Heb je bijvoorbeeld Afrikaanse voorouders, begin dan met de geschiedenis van hekserij in Afrika. Of wil je de recentere geschiedenis onderzoeken om het wat tastbaarder te maken, begin met het ontstaan van Wicca. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

2 Een heks zijn kost geen geld

Online zie je honderden heksen met kasten vol kristallen en boeken. Hierdoor krijg je het idee dat je veel moet kopen om te beginnen met het beoefenen van hekserij. Dit is alleen verre van de waarheid. Je hoeft geen geld uit te geven. Zo kan je al spreuken of rituelen doen met de spullen die je in huis hebt of in de natuur vindt. De vroege heksen deden het ook met alles wat ze konden vinden. Laat je dus niet tegenhouden als je minder geld hebt.

 

3 Leren, leren en nog eens leren

Je kan vast wel raden wat deze tip is. Leren is het belangrijkste wat een heks kan doen. Kennis is macht en zo ook in jouw reis. Waarom is leren eigenlijk belangrijk? Dat is heel simpel, veel spreuken en hexen kunnen gevaarlijk zijn. Leer daarom eerst hoe je jezelf moet beschermen en hoe je veilig een heks kan zijn.

 

4 Vertrouw op je intuïtie

Het leven van een heks in niet zwart-wit. Er bestaan duizenden paden en op het internet zijn ook duizenden bronnen met informatie. Luister daarom naar jezelf. Veel van wat je ziet is waar. Daarom is het belangrijk om op je gevoel af te gaan zodat jij de juiste reis maakt.

 

5 Hekserij is niet het enige wat bestaat

Leer niet alleen over hekserij. Leer ook over andere levensstijlen en religies. Weet waar je mee wilt beginnen en weet ook wie jou misschien niet zullen accepteren. Veel geloven en landen accepteren hekserij niet. Ze zien magie als kwaadaardig. Weet daarom waar je mee te maken gaat krijgen als je een heks wilt worden. Het kan ook zijn dat dit niet jouw pad is, maar dat je veel beter past bij iets anders.

 

6 Begin klein

Spreuken zijn leuk en zijn het ook zeker waar om een keer uit te proberen. Toch is het belangrijk om klein te beginnen. Kies iets wat je dagelijks al doet en maak het spiritueel. Drink jij elke ochtend thee, kijk dan naar wat de verschillende ingrediënten voor een magische eigenschappen hebben. Of hou je van lezen, probeer dan een boek over hekserij te lezen. En wil je nooit grote rituelen doen, dat maakt je niet een minder goede heks.

 

7 Vergelijk jezelf niet met anderen

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch moet je er echt opletten dat je jezelf niet te veel vergelijkt. Iedereens pad is anders en als jij jezelf gaat vergelijken met een heks die veel astrologie gebruikt, terwijl jij daar niets mee doen dan zit je jezelf alleen maar tegen. Jij maakt je eigen keuzes en daar kan je niemand mee vergelijken.

 

8 Boeken zijn alles

Met de opkomst van het internet werd er steeds online geschreven over heksen. Soms is het alleen zoveel informatie en staat het op elke site anders. Daarom is het handig om boeken te gaan zoeken. Dit geeft vaak net wat meer overzicht en je kan makkelijker achterhalen waar de informatie vandaan komt. Vergelijk deze boeken dan met wat je op het internet hebt gevonden om zo de correcte informatie eruit te halen. Zelfs als je niet van lezen houdt zijn er genoeg opties. Probeer bijvoorbeeld een maand gratis storytel. Daar staan honderden boeken over hekserij, maar dan met een luisterversie.

9 Geef jezelf nog geen label

Het is aantrekkelijk om als eerst te zoeken naar wat voor heks je wilt zijn. Doe dit niet! Hiermee duw je jezelf in een hoekje terwijl je nog bezig bent met jezelf te vinden in de wereld van de heksen. Laat die label lekker wachten terwijl jij nog alles onderzoekt. Denk je uiteindelijk toch dat je weet wat voor heks je bent, geef jezelf dan die label. Heb je na vijf jaar nog steeds geen idee, ook goed.

 

10 Fouten maken is oké

Iedereen maakt wel eens een fout. Zelfs heksen die al jarenlang bezig zijn maken fouten. Straf jezelf niet teveel voor deze fouten. En weet dat ze ook zullen komen. Ondanks dat je veel moet leren voor je begint met spreuken, moet je toch ooit beginnen. Je zal niet alles weten wanneer je begint. Iedereen moest een keer over die drempel heen. Wees niet bang voor fouten.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *