Hoe vind je een heksengemeenschap die bij jou past?

Het is altijd fijn om vrienden te hebben met dezelfde interesses. Als het om hekserij gaat, is dit precies hetzelfde. Andere heksen leren kennen, kan je pad verbeteren, maar hoe eigenlijk? En hoe vind je een groep met heksen die bij jou past? Is het makkelijk om heksen te vinden? 

 

Onze ontmoeting

The Lunar Sisterhood was nooit gestart als we niet op zoek waren naar andere heksen. De vriendschap die ontstond, was groot door de gelijke levensbeschouwingen die we hadden. Wij, Garcia en Keke, ondersteunen daarom ook dat beginners naar een leuke gemeenschap zoeken. Toch was onze ontmoeting ook niet alleen maar rozengeuren en zonnestralen.

Via TikTok kwamen wij allebei bij dezelfde groep heksen uit. Deze groep was in het begin erg enthousiast en vooral erg druk. Via whatsapp konden allemaal heksen met elkaar in contact komen en vragen stellen. Al snel kwam er een groep aan waar je gewoon kon praten over het alledaagse leven en niet alleen over hekserij. Hier begonnen we in te praten en kwamen we elkaar tegen. De klik was er al snel. Het probleem was dat er andere mensen in de groep waren die veel negativiteit met zich meebrachten. Hierdoor kwam de groep tot een stop. Er was te veel drama en misinformatie. Wij bleven alleen in contact en besloten in een nieuwe groep te gaan met andere mensen die soortgelijke paden bewandelen. Hier was een stuk minder drama en zorgt dagelijks nog voor leuke en interessante gesprekken.

 

Garcia’s tip

Ik keek vaak op TikTok voor leuke heksengroepen om vrienden te maken. Ik heb ook een heksengroep op whatsapp gehad, maar doe dat niet snel pas wanneer je zeker weet dat het goed voelt om je nummer te geven. En op Discord ga in elke groep je kan kijk wat je fijn vindt en welke niet. Je kan er altijd uitgaan als ze niet leuk zijn. Grootste tip is dat je gewoon moet doen wat fijn voelt en waar je veilig bij voelt.

 

Keke’s tip

Zelf begon ik bij aminogroepen om in contact te komen met andere heksen. Dit was alleen niet wat mij hielp met nieuwe en goede heksen vrienden te vinden. Ik merkte dan ook dat het wel een tijdje kon duren voordat je echt goede contact had met andere heksen. Mijn tip is daarom om door te blijven zoeken. Blijf niet bij de eerste groep die je ziet. Soms is er een betere groep mensen die bij jou past, maar dat moet je zelf uitzoeken. Misschien is de eerste groep wel goed, dat kan natuurlijk. Alleen hoe weet je dat als je niet verder kijkt?

 

Social media

Social media is een effectieve manier om in contact te komen met andere heksen. Niet alleen zijn er websites, zoals deze, er zijn ook andere goede platformen om mensen te kunnen ontmoeten. Alle social media platformen hebben hun voor- en nadelen.

 

Discord

Discord is een app waar je kan bellen en chatten met andere mensen. Voordelen van Discord zijn dat het laagdrempelig kan blijven, omdat je niet per se hoeft te praten in de groepen en je hoeft je volledige naam niet te delen. Veel groepen hebben ook moderatoren die ervoor zorgen dat mensen vriendelijk blijven en het een veilige plek blijft. Discord groepen zijn goed te vinden via google of via bijvoorbeeld heksen YouTubers die hun eigen Discord groep hebben. The Lunar Sisterhood heeft ook zijn eigen Discord groep die onderaan de pagina te vinden is. Nadelen zijn dat er vaak calls worden gehouden waar jij je misschien niet comfortabel bij voelt en de groepen kunnen erg groot worden.

 

Facebook

Facebook is een app waar je zelf posts kan plaatsen of kan reageren op andere mensen. Het voordeel van Facebook gebruiken is dat er speciale groepen zijn die je kan zoeken in de zoekbalk van Facebook. Soms kun je zelfs heksengroepen vinden bij jou in de buurt door de naam van je stad in te vullen. Mensen stellen vaak vragen in de groepen of geven hun eigen ervaringen. Nadelen van Facebook kunnen zijn dat er minder mensen zijn van jouw leeftijdsgroep. Voor jonge beginnende heksen is het daarom niet ideaal. De soms wat sterke meningen van gevorderden heksen die een stuk ouder zijn, kunnen soms wat intimiderend zijn. Ook is de kans op misinformatie groot, omdat iedereen kan plaatsen wat ze willen. Het is ook lastig om anoniem te blijven aangezien Facebook vaak om een voor- en achternaam vraagt.

 

Instagram

Instagram is een app waar voornamelijk foto’s en video’s geplaatst worden. Voordelen ervan zijn dat er veel informatieve posts op worden geplaatst. Het is makkelijk om onder iemands post te reageren en door hashtags te volgen, kan je de informatie zien die jij wilt. Om heksen te vinden kan je de hashtags witchcraft, witchesofinstagram of babywitches volgen. Nadelen zijn dat het lastig is om persoonlijke gesprekken te houden met andere heksen. Het kost wat meer tijd om in contact te komen met iemand.

 

TikTok

TikTok is een app waar korte video’s worden geplaatst die dan geliket of gedeeld kunnen worden. Voordelen zijn dat je makkelijk andere heksen tegenkomt. Om hiervoor te zorgen, kan je video’s onder een hashtag kijken zoals #witchtok en als je dat lang genoeg doet, komen er vanzelf meer video’s van heksen op je for you page. Het is dus erg toegankelijk en voor mensen met een gehoorbeperking staan veel video’s met ondertiteling erop. Via TikTok is het ook makkelijk om andere groepen te vinden in andere apps zoals Discord. Nadelen zijn dat er veel misinformatie op TikTok staat en het lastig is om te onderzoeken wat wel klopt en wat niet klopt. Net als Facebook kan het misschien lastig zijn leeftijdsgenoten te vinden. Op TikTok zitten vooral mensen die tiener zijn of rond hun twintigste.

 

Amino

Amino is een app wat vooral voor fandoms is gemaakt. Toch zijn er nu veel groepen over andere onderwerpen zoals hekserij. Voordelen zijn dat er veel informatie wordt gegeven en de meeste mensen in staat zijn om vragen te beantwoorden. De app is speciaal gemaakt om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben, dus je weet dat mensen ook contact zoeken met andere heksen. Nadelen zijn dat de groepen over hekserij niet altijd even groot zijn en sommige groepen daardoor ook niet heel actief zijn. Daarnaast moet je opletten of je wel echt in een hekserij groep zit en niet een fandom van Harry Potter of dergelijk.

 

Blogs

Blogs zoals deze zijn ook handig om heksen gemeenschappen te vinden. Blogs geven vooral informatie over hekserij, maar ze hebben ook de optie om reacties te plaatsen. Voordelen zijn dat je nog niet volledig in een groep hoeft te gaan als je er niet klaar voor bent. Wel kan je reacties plaatsen als je vragen hebt over het onderwerp van de blog. Ook hebben veel blogs en websites links naar Discord groepen of andere apps waar je in contact kan komen met heksen. Nadelen zijn dat het lastig is om een goede actieve blog te vinden. Het is daarnaast niet vanzelfsprekend dat alle blogs links hebben naar andere apps.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *